Stel een vraag

Alles wat je moet weten over een trouwfotograaf

september 15, 2021

Een fotograaf die jullie speciale dag vastlegt is eigenlijk onmisbaar op jullie bruiloft. Zo´n dag gaat snel aan je voorbij en voor je het weet ben je getrouwd. Foto´s zijn dan een ontzettend waardevolle herinnering van de dag. Via de foto´s beleef je de dag telkens weer een beetje opnieuw. Misschien zie je zelfs dingen die je op de dag zelf niet eens door had! In dit blog vertellen we je hoe je het beste opzoek kan gaan, waar je rekening mee moet houden en geven we je een aantal waardevolle tips!

 

Hoe ga je opzoek?

Het vinden van de beste trouwfotograaf is een van de belangrijkste onderdelen van je bruiloft. Maar hoe vind je een goede bruidsfotograaf en krijg je de mooiste trouwfotografie?

Door een aantal filters toe te voegen aan je zoektocht, zal je door het grote bos van trouwfotograven de mooiste bomen gaan zien. Als eerste is het erg belangrijk dat je op tijd gaat zoeken. Het bruiloft seizoen ligt in Nederland tussen mei en september, dus trouw je in een van deze maanden? Probeer dan zo snel mogelijk een trouwfotograaf te vinden. Zorg er daarnaast voor dat je van tevoren een budget hebt vastgesteld voor je trouwfotograaf, zodat je een duidelijke indicatie hebt van het bedrag dat je aan dit onderdeel uit kan geven.

 

Bepaal daarna wat jullie stijl is. Denk bijvoorbeeld aan romantisch, landelijk, informeel, chique of editorial. Bedenk ook alvast wat voor type nabewerking je aanspreekt. Denk je, na deze filters ingezet te hebben, een aantal geschikte kandidaten te hebben gevonden? Dan raden we je aan om ongeveer 5 fotografen te benaderen. Op basis van het eerste contact of zelfs kennismakingsgesprek kan je een selectie van de top 3 trouwfotografen maken. Bepaal daarna wie voor jullie dé perfecte trouwfotograaf is!

 

Ben je opzoek naar een trouwfotograaf in het binnen of buitenland? Schakel dan een weddingplanner in die bruiloften in het buitenland organiseert! Een juiste weddingplanner heeft een groot netwerk en veel ervaring, waardoor hij/zij je hierbij goed kan helpen.

 

Ga voor 100% zekerheid

Jullie denken jullie trouwfotograaf te hebben gevonden, maar vertrouwen jullie hij/zij erop dat deze persoon ook echt alle mooie momenten op een professionele manier zal gaan vastleggen? Test dit voor de zekerheid in het echt! Zo kan je bij veel fotografen voorafgaand aan de bruiloft een pre-weddingshoot of loveshoot doen. Dan heb je een extra kans om te kijken of de stijl en werkwijze van de fotograaf bij jullie past. Je hebt daarna, naast de superleuke foto’s, ook nog eens wat model experience opgedaan voor de bruiloft! Als dat geen win-win is!

 

Maak duidelijke afspraken

Wanneer jullie 100% zeker zijn over jullie trouwfotograaf, dan is het tijd om afspraken te maken en deze vast te leggen. Bespreek alles goed door of laat jullie weddingplanner dit doen, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

 

Maak goede afspraken met de fotograaf over de manier waarop jullie in de aanloop met elkaar corresponderen. Bespreek ook een aantal weken voor het huwelijk het draaiboek en/of eventuele wijzingen in het draaiboek. Vraag daarbij eventueel om een orderbevestiging, per e-mail of per post, en laat de gemaakte afspraken op papier zetten om misverstanden te voorkomen. Zorg ook vlak voor de bruiloft dat de fotograaf het telefoonnummer van de ceremoniemeester heeft zodat ze op de dag zelf daar contact mee op kan nemen. Maak tenslotte een lijst met groepsfoto’s en combinaties van familieleden die jullie samen op de foto willen en zorg ervoor dat iemand (die de familie kent) de fotograaf hierbij kan assisteren. Het is ook handig als de ceremoniemeester hiervan op de hoogte is. Op de dag zelf hebben jullie namelijk wel wat anders aan je hoofd dan familieleden verzamelen voor een portret…

 

Mocht je absoluut geen enkel bijzonder moment op jullie dag willen missen? Gebruik dan deze trouwfoto checklist!

 

Onze tip

Tenslotte willen we je nog een kleine tip mee geven; een talentvolle trouwfotograaf met een zeer goed oog voor detail, Eline Nijburg. Vanwege de overeenkomsten qua stijl, werkwijze en persoonlijkheid is ze naast haar eigen werk als trouwfotograaf een absolute meerwaarde voor ons team. Met haar als jullie trouwfotograaf ben je er dan ook zeker van dat elk moment op de gevoelige plaat is vastgelegd. Maar naast Eline werken wij natuurlijk ook erg graag met andere trouwfotografen samen, dus stel ze gerust aan ons voor! Meer weten over Eline? Klik dan hier.

 

DEEL DIT VERHAAL
COMMENTAAR
EEN OPMERKING TOEVOEGEN