Stel een vraag

De meest slimme en handige wedding outfit tips!

september 30, 2021

Eindelijk is het moment daar; je mag een bruidsjurk aan! Je straalt van oor tot oor en jouw dag kan niet meer stuk, denk je. Want hoe voorkom je ladders in je panty en hoe moet je in vredesnaam naar het toilet met zo’n pareltje aan? In dit blog geven we je een lijst met de meest slimme en handige wedding outfit tips! Zeker de moeite waard om even door te lezen als je het aan ons vraagt!

 

Neem een handstoomreiniger mee

Als weddingplanner weet ik hoe vaak de trouwjurk toch gekreukt uit de zak komt of de blouse van de bruidegom toch nog gestreken moet worden. Zeker voor een bruiloft in het buitenland is het handig om altijd een handstoomreiniger mee te nemen!

 

Toetendoekjes

Wist je dat je vlekken in je jurk vaak al eenvoudig eruit kunt krijgen door snoeten poetsdoekjes? Eenvoudig te krijgen bij de supermarkt of drogist. Voor de hardnekkige vlekken kan ossengal ook heel handig zijn.

 

Voorkom ladders in je panty

Spoel je panty af met water, wring hem uit, stop hem in een plastic zakje, leg de panty met zakje in de vriezer voor een nachtje en laat hem daarna op kamertemperatuur komen. Je hoeft dit maar één keer te doen en het werkt echt! Overigens bestaan er ook laddervrije panty’s van Kunert. Door de speciale weeftechniek heb je meteen een ladderstop, waardoor je (bijna) geen ladder kunt krijgen. Toch een gewone panty en een ladder? Naast nagellak werkt haarlak ook om deze ‘te stoppen’.

 

Zorg ervoor dat je sluier niet wegwaait

Op het strand kan het vaak flink waaien en niets is dan vervelender als je je sluier vast moet houden als je naar het altaar loopt. Daarvoor had je niet zo’n mooie sluier aangeschaft. Als je op Etsy zoekt naar ‘veil weights’ dan vind je heel veel gewichtjes die je aan je sluier kunt vastmaken, waardoor hij niet meer wegwaait.

 

Bruidegom, trek een huidskleurig t-shirt onder je overhemd. 

Zonde als je witte mouwtjes onder je overhemd ziet. Dat voorkom je door een huidskleurig shirt eronder aan te trekken.

 

Laat je BH vast naaien in je trouwjurk

Zo blijven je jurk en je BH altijd goed zitten ten opzichte van elkaar en zal je nooit hoeven te hijsen, omdat je BH ineens boven je jurk vandaan komt.

 

Loop je trouwschoenen in.

Schoenen lopen het fijnste als je er al regelmatig in gelopen hebt. Nu wil je natuurlijk niet je trouwschoenen al helemaal versleten hebben. Last minute schoenenstress: doe een goede sok aan, trek je trouwschoenen aan en föhn je schoenen zodat ze naar je voet gaan zetten.

 

Schuur de onderkant van jullie schoenzolen.

De meeste trouwschoenen zijn helemaal glad van de onderkant, waardoor je ook de grootste kans hebt dan je uit kunt glijden. Deze worst-case-scenario voorkom je door de onderkant van jullie zolen met wat schuurpapier te ‘bewerken’. Grove stoeptegels hebben eigenlijk hetzelfde effect.

 

Neem altijd veiligheidsspelden mee.

Voor het opspelden van de trouwjurk als deze een sleep heeft, zodat je heerlijk kunt dansen en je vrij kunt bewegen. De touwtjes die ze in een bruidsmodezaak eraan maken zijn nooit stevig genoeg omdat mensen toch altijd per ongeluk op je jurk gaan staan. Veiligheidsspelden zijn top! Ook zijn ze handig om de BH vast te maken aan de trouwjurk (mocht deze er niet ingenaaid zijn).

 

Schaf hakbeschermers aan

Als je buiten gaat trouwen en je hebt naaldhakken, schaf dan hakbeschermers aan. Zo gaan je hakken niet stuk, maar zak je ook niet weg in het zand, grind of gras. Deze bruiloft lifehack mag je niet missen als je in de buitenlucht trouwt. Ook handig voor je gasten.

 

Naar het toilet met je trouwjurk.

Er zijn twee manieren die het makkelijker maken om naar het toilet te gaan met je schitterende bruidsjurk: door twee gaten voor je benen en 1 gat voor het plassen te maken in een Ikea shopper bag, waardoor je je gehele jurk meeneemt zodra je de handvaten over je schouders heen hangt. Maar heb je een jurk waar een hoepel in zit? Trek deze dan aan de voorzijde naar voren, zodat je jurk erin valt en je vervolgens achterstevoren naar het toilet kunt gaan. Handig!

 

 

DEEL DIT VERHAAL
COMMENTAAR
EEN OPMERKING TOEVOEGEN