Stel een vraag

De zoektocht naar dé perfecte trouwjurk

september 21, 2021

Je bent verloofd en dat betekent dat je eindelijk echt opzoek mag gaan naar jouw wedding dress! Maar hoe begin je de zoektocht naar je trouwjurk? Trouwjurken shoppen is heel erg leuk om te doen, maar het vinden van dé bruidsjurk is niet zo makkelijk als het lijkt. Wij vertellen je alles wat je moet weten vóór je begint met de zoektocht naar je trouwjurk in dit blog!

 

Hoe begin je?

Misschien fantaseer je al van kleins af aan over je trouwjurk of misschien heb je er nog nooit over nagedacht. Hoe dan ook; een trouwjurk vinden kan best lastig zijn, maar wel leuk! Oriënteer je allereerst goed en kijk welke bruidsjurken je wel en niet aanspreken.

 

Wanneer begin je?

Is jouw Pinterest bord klaar en heb je een idee hoe jouw jurk eruit moet komen te zien? Dan is ongeveer 11 tot 9 maanden voor de bruiloft het ideale moment om bruidsjurken te gaan passen. Dan heb je de jurk sowieso op tijd in huis, ook als je de perfecte jurk toch niet meteen kunt vinden. 8 tot 6 maanden voor de bruiloft wordt het echt wel tijd om je jurk te bestellen, want vaak zit er een aantal maanden levertijd op trouwjurken.

 

Wat vind je aanstaande mooi?

Natuurlijk wil je toch een klein beetje rekening houden met wat je aanstaande mooi vindt; hij of zij staat je immers op te wachten bij het altaar. Probeer daarom je partner stiekem uit te horen over wat hij of zij wel en niet mooi vindt qua modellen, kleuren en bewerkingen. Natuurlijk is het jouw keuze, maar hoe zou jij het vinden als jullie thema pastel is en je liefste verschijnt in hard roze? Dat is waarschijnlijk niet helemaal wat je voor ogen had. Zoek dus een bruidsjurk uit die ook een beetje bij je fiancé past.

 

Waar ga je shoppen?

Het kopen van een trouwjurk is een feestje! In sommige bruidsmodezaken vragen ze je om van tevoren een afspraak te maken zodat ze alle tijd voor je hebben; houd hier rekening mee. Geef in de bruidswinkel aan wat voor trouwjurk je zoekt. En neem niet te veel mensen mee naar de winkel. Hoe meer mensen, hoe meer meningen. Dit maakt het alleen maar lastiger om je droomjurk te kiezen.

 

Ga voor goede kwaliteit

Bedenk vooraf wat je maximaal uit wilt geven voor een trouwjurk. Pas geen jurken die boven jouw budget vallen, om teleurstelling te voorkomen. Koop ook never een trouwjurk via Internet, zeker niet uit China. De materialen zijn van slechte kwaliteit en de pasvorm sluit nooit mooi aan. Ook in reguliere bruidsmodezaken zijn jurken te vinden voor ieder budget en dan weet je tenminste zeker dat je een jurk van goede kwaliteit hebt die aangepast wordt aan jouw wensen en lichaam!

 

Welke stijl past bij jou?

Wat voor trouwjurk past bij jou en de locatie en welke bruidsjurk past bij jouw figuur? Ook hier moet je over nadenken. Een bruidsjurk met een sleep van drie meter past bijvoorbeeld niet bij een strandfeest. Bedenk dus hoe de bruiloft eruit zal zien en wat voor jurk daarbij past. Denk ook alvast na over het totaalplaatje: wil je wel of geen sleep, wat voor soorten stof voor je bruidsjurk vind je mooi, heb je speciale accessoires of sieraden die je wil dragen? Als je hier van tevoren over nadenkt, wordt het zoeken makkelijker omdat sommige opties al afvallen!

 

Houd alle opties open

Laat alle vooroordelen los tijdens het passen van de trouwjurk. Als de verkoopster je vraagt om een bruidsjurk te proberen, doe het! Ook als het met deze trouwjurk niet meteen love at first sight is. De verkoopster heeft er vaak een goede kijk op en wat heb je te verliezen? Ook als je dé bruidsjurk hebt gevonden, denk er dan alsnog een dag over na. Zo weet je zeker dat je je niet laat meeslepen door de emoties van het moment.

 

Bespreek jouw aanpassingen

Heb je jouw jurk gevonden? Good for you! Ga met de verkoopster en de coupeuse om de tafel zitten en bespreek al jouw wensen. Zijn er nog dingen die je wil laten aanpassen aan de jurk? Als je dit van tevoren bespreekt, weet je zeker dat jouw jurk wordt zoals je dat in gedachten hebt.

 

Geniet vooral van je zoektocht!

De zoektocht naar een trouwjurk is sowieso een superleuke ervaring. Neem de mensen mee die het dichtst bij je staan en heb vooral veel lol met elkaar! Have fun en good luck!

 

DEEL DIT VERHAAL
COMMENTAAR
EEN OPMERKING TOEVOEGEN