Stel een vraag

Een wedding planner en locatie coördinator: de verschillen

december 1, 2021

Heb je ooit wel eens van een locatie coördinator gehoord en gedacht; wat is precies het verschil met een weddingplanner? Zijn deze er überhaupt wel of is het gewoon een andere benaming voor dezelfde job? In dit blog vertellen we je precies wat de verschillen zijn tussen een locatie coördinator en een weddingplanner!


Wat is een locatie coördinator?

Laten we je eerst uitleggen wat een locatie coördinator precies inhoudt. Eigenlijk zegt de benaming het al: een persoon die alles omtrent de locatie coördineert. De locatie coördinator regelt dan ook alles wat met de locatie te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan de catering, sanitaire voorzieningen en in sommige gevallen de styling.


De verschillen

Het grootste verschil tussen een weddingplanner en een locatie coördinator is dan ook dat de locatie coördinator zich alleen bezig houdt met de aspecten rondom de locatie, terwijl een weddingplanner zich vooral bezig houdt met jullie! Waar een locatie coördinator voornamelijk kijkt naar de belangen voor de locatie, kijkt een wedding planner naar jullie belangen. Een wedding planner is dan ook de gehele bruiloft bij jullie aanwezig om alles tot in de puntjes te verzorgen en jullie vooral te ontzorgen. Zo regelt zij een juist moment om de taart aan te snijden, het boeket te gooien en een toast uit te reiken. Een locatie coördinator doet dit allemaal niet. Daarnaast is een wedding planner ook in het gehele voortraject jullie aanspreekpunt en regelt zij ook een wedding website, het vervoer voor gasten, de leveranciers, de overnachtingen maar onderhandeld zij ook met leveranciers en de locatie!

De locatie coordinator is aanwezig op jullie bruiloft totdat de maaltijd wordt geserveerd. De meerderheid van de locatie coördinatoren vertrekt daarna, ook al blijven sommigen nog wel tot dat de taart wordt aangesneden en uitgeserveerd wordt. In tegenstelling tot een wedding planner zal de locatie coördinator dus niet helpen bij bijvoorbeeld het inladen van alle cadeaus,  het opzetten van de juiste playlists, het zoeken naar die ene lipgloss of een rustig plekje vinden als het allemaal even te druk voor je wordt.

Ook heeft een locatie coördinator geen contact met alle bruiloft leveranciers, alleen met de leveranciers die betrekking hebben op de locatie. Een wedding planner heeft daarentegen contact met alle leveranciers. Zoals bijvoorbeeld met de fotograaf, videograaf, make-up artist en patisserie etc. om er een paar op te noemen. Daarbij kies je je wedding planner helemaal zelf uit en zal hij/zij vanaf de voorbereiding tot aan het moment dat de laatste gast vertrekt met jullie bruiloft bezig zijn. Een locatie coördinator hoort bij de locatie en kan dus ook nog wel eens in de aanloop naar jullie trouwdatum van persoon veranderen.

 

Wat past bij jullie?

We kunnen dus wel vast stellen dat een wedding planner een stuk persoonlijker is dan een locatie coördinator. Dit is helemaal niet erg (!), maar het moet wel bij je passen. Vind je het prima om voornamelijk zelf de touwtjes in handen te hebben tijdens je grote dag of heb je een goede vriendin, zus of moeder die het contact met de taartleveranciers onderhoudt, de gasten hun plaats toewijst en je een tissue aanreikt wanneer je die nodig hebt? Dan is een locatie coördinator voor jou voldoende! Maar wil je persoonlijke aandacht, je nergens druk over hoeven te maken tijdens het moment suprême en al jouw wensen voor jullie sprookjes bruiloft uit laten komen? Dan raden wij het je toch echt aan om voor een wedding planner te kiezen!

Wil je meer informatie over wat een weddingplanner precies voor jullie kan betekenen? Neem dan vrijblijend contact met ons op!

DEEL DIT VERHAAL
COMMENTAAR
EEN OPMERKING TOEVOEGEN