Stel een vraag

Kan onze bruiloft doorgaan i.v.m. het coronavirus? – Liveblog

augustus 26, 2021

Corona, een virus dat de gehele samenleving in zijn greep houdt: wat betekent dit voor jullie bruiloft? In dit liveblog zetten wij alle huidige richtlijnen voor je op een rijtje, waardoor jullie precies weten waar jullie aan toe zijn!

UPDATE – RICHTLIJNEN T/M 17 SEPTEMBER

Ceremonie

Zijn jullie van plan om bij de burgerlijke stand te gaan trouwen? Dan gelden de regels van het gemeentehuis. Dit houdt in dat er geen rekening gehouden hoeft te worden met een maximum aantal gasten. Wel moeten gasten op het gemeentehuis altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Deze regels gelden ook als het huwelijk op een andere locatie plaats vindt.

Voor de huwelijksvoltrekking kan er helaas geen gebruik worden gemaakt van coronatoegangsbewijzen, maar geldt er geen maximum aantal bezoekers. Wel moet er 1,5 meter afstand van elkaar gehouden kunnen worden en moet iedereen een vaste zitplaats toegewezen krijgen.

 

Testen voor Toegang

Vanaf 14 augustus zijn buiten evenementen (waaronder bruiloften) zonder vaste zitplaats met maximaal 750 bezoekers weer toegestaan, mits er van de CoronaCheck app gebruik gemaakt wordt. Dat betekent dat jullie gasten zich kunnen laten testen met Testen voor Toegang, zodat zij een coronatoegangsbewijs hebben via de CoronaCheck app.

Voor de horeca gelden er net iets andere regels. Zo kan er bijvoorbeeld geen gebruik worden gemaakt van Testen voor Toegang. Wel mag 100% van de capaciteit van de locatie worden benut als er 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Daarnaast geldt bij de horeca dat buiten de 1,5 meter afstand houden niet verplicht is, zolang er gebruik gemaakt wordt van kuchschermen. Tot slot geldt in de horeca dat iedereen een vaste zitplaats moet hebben.

 

Het feest

Een bruiloft valt onder een kleinschalig evenement. Dit betekent dat er (onder voorwaarden) weer gedanst mag worden! Doordat vanaf 14 augustus buiten evenementen zonder vaste zitplaatsen met maximaal 750 bezoekers toegestaan zijn, mits er van de CoronaCheck app gebruik gemaakt wordt, mag de 1,5 meter afstand losgelaten worden. Dit geldt alleen wanneer alle bezoekers een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien. Hierdoor hoeven jullie gasten geen vaste zitplaatsen meer te hebben.

Omdat een bruiloft als evenement beschouwd wordt, zijn live optredens en harde muziek toegestaan. Daarentegen is in een horecagelegenheid, zoals een restaurant of café, entertainment nog niet toegestaan. Liveoptredens en harde muziek mogen hier dus helaas niet, maar achtergrondmuziek is uiteraard wel toegestaan!

 

Huwelijksreis

Op dit moment verandert er heel veel qua kleurcodes in verschillende landen. De kans bestaat daardoor dat er strengere regels zijn als jullie naar het buitenland op huwelijksreis willen. Zorg er daarom voor dat je de actuele veranderingen per land op de reisadviezen pagina van het RIVM goed in de gaten houdt, want voor sommige landen is Nederland al rood of zelfs donkerrood. Daarbij mogen landen zelf beslissen of zij Nederlanders toelaten. Ook is de kans groot dat (sommige) landen Nederlanders extra regels gaan opleggen.

We hopen je zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd over alle ontwikkelingen rondom het Coronavirus en bruiloften. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op of neem een kijkje op de speciale pagina van het RIVM omtrent het vieren van jullie bruiloft.

DEEL DIT VERHAAL
COMMENTAAR
EEN OPMERKING TOEVOEGEN