Stel een vraag

“Let’s Elope!”: wat is een ‘elopement’ bruiloft?

oktober 7, 2021

Ken jij de uitspraak “Let’s Elope”? Een ‘elopement wedding’ is een bruiloft waar het bruidspaar er tussenuit knijpt om met zijn tweeën te trouwen, zonder dat daar iemand bij is. Elopen betekent tegenwoordig dan ook niet veel meer dan trouwen met z’n tweeën (en 2 getuigen). Dat kan al dan niet in het geheim zijn, maar ook wanneer vrienden en familie op de hoogte zijn van jullie plannen is het tegenwoordig nog een elopement. Met z’n tweetjes naar het gemeentehuis op een doordeweekse dag of op een berg met wijds uitzicht in Italië, zolang het met maar een handjevol mensen is, is het beide een elopement. In dit blog lees je alles over elopement; waarom is het een goed alternatief, waar moet je rekening mee houden en hoe pak je een elopement bruiloft aan?

 

Waarom kiezen voor elopen?

Waarom zou je elopen en niet de mooiste dag van je leven delen met je familie en vrienden? Daar zijn een heleboel redenen voor te bedenken. Sommige stellen raken tijdens het plannen van een bruiloft zo “overwhelmed” van al het geregel dat er tussenuit knijpen om alle poespas die een grote trouwerij met zich meebrengt te vermijden. Anderen vinden het juist fijn om te trouwen en daarna nog flink wat geld over te houden of zijn simpelweg te vergelen om een hele dag in het middelpunt van belangstelling te staan. Ook vinden sommige bruidsparen het er “stiekem tussenuit knijpen” heel romantisch of hebben ze totaal geen zin om tijdens het weddingplannen te maken te krijgen met bemoeizuchtige familie.

 

Waar moet je rekening mee houden?

Het is helemaal aan jullie om te bepalen op welke manier jullie het liefst trouwen, maar om problemen te voorkomen is het bij een elope wedding wel belangrijk om op een aantal zaken voorbereid te zijn.

 

Denk goed na voordat je “eloped” met je aanstaande. Je trouwdag is een van de belangrijkste dagen van je leven en je wilt niet dat je later spijt krijgt van het feit dat je vader je niet naar het altaar heeft gelopen, of dat je lieve nichtje de kans niet heeft gekregen om bruidsmeisje te zijn bij jouw huwelijk. Je kunt niet je moeder een traantje zien wegpinken als ze je voor het eerst in je trouwkleding ziet, en je beste vriend of broer kan geen speech houden. Daarbij kan een trouwerij best gevoelig liggen bij de naaste familie en vrienden. Het is daarom verstandig om je dierbaren in te lichten voordat je eloped en uit te leggen waarom je dat doet. Je familie en vrienden houden van jullie, en willen ook onderdeel zijn van jullie bijzondere dag.

 

Maar dat jullie er tussenuit piepen om te trouwen met zijn tweeën, hoeft natuurlijk niet te beteken dat jullie helemaal geen feest geven om het te vieren! Veel elope wedding stellen besluiten om achteraf nog een feestje te geven voor familie en vrienden. Zijn jullie dit van plan? Neem het dan wel op in het budget.

 

Hoe ga je aan de slag?

Spontaan trouwen in Las Vegas, zoals dat in de films gebeurt? Houdt er dan wel rekening mee dat je huwelijkspapiertje niet veel waard is. Bij trouwen in het buitenland komen wat regels kijken die soms anders zijn dan in Nederland. Als je je niet aan die regels houdt kan het zijn dat je huwelijk niet legaal is. Vaak zijn er flink wat voorbereidingen nodig om ervoor te zorgen dat jullie huwelijk wel echt geldig is, en daar kan best wat tijd overheen gaan. Zorg er dus voor dat je die tijd ook neemt en niet hoteldebotel naar het buitenland vliegt.

 

Ook als je samen wilt elopen is het slim om te plannen. Juist omdat er zo weinig mensen bij zijn is het leuk om goede foto’s te laten maken, die je later met je familie en vrienden kunt delen. En het is natuurlijk ook fijn als je huwelijksnacht plaatsvindt op een mooie en romantische locatie. Door een weddingplanner in te schakelen wordt elk onderdeel tot in de puntjes voor jullie geregeld. Hiermee bespaar je jezelf een hoop tijd.

 

Als jullie elkaar dan eenmaal het ja-woord hebben gegeven, kun je het heugelijke feit delen met je familie en vrienden. Denk van tevoren na hoe je dit gaat doen. Gaan jullie op bezoek bij je dierbaren om het te vertellen, of willen jullie juist een mooi kaartje sturen? Hoe jullie het vertellen maakt niet veel uit, zolang de mensen die jullie liefhebben het maar van jullie horen en niet van bijvoorbeeld de getuige.

 

Wil je meer tips over het plannen van een ‘elope wedding’ of hebben jullie interesse? Neem dan contact met ons op!

DEEL DIT VERHAAL
COMMENTAAR
EEN OPMERKING TOEVOEGEN