Stel een vraag

Trouwen in een schuur; waarom zou je?

november 23, 2021

Trouwen in een schuur; misschien niet de eerste trouwlocatie waar je aan denkt voor jouw sprookjes huwelijk. Toch kan een schuur een fantastische locatie zijn voor jullie bruiloft! Het is een stoere, romantische plek in de buitenlucht die een landelijke sfeer creëert vol karakter. Door met lichtjes, kaarsen en bloemen te werken, tover je deze plek zo om tot een sprookje. Daarom lees je in dit blog waarom je de schuur zeker mee moet nemen in je trouwlocatielijstje!

 

Binnen- en buitenbruiloft

Een schuur is de perfecte locatie zodra je zowel een buiten als binnen bruiloft wilt. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om je gasten buiten te verwelkomen met een pad van kaarsen en romantische lampjes, de ceremonie binnen houden met mooie lichte bloemen, waarna er vervolgens weer buiten een toast wordt uitgebracht terwijl jullie de bruidstaart aansnijden. Vaak staan de schuren in bosrijke gebieden of weilanden, waardoor er binnen en buiten een fantastische sfeer in de lucht hangt!

 

Styling

Aan het exterieur van de meeste schuren hoef je niks meer te doen; de robuuste stenen, mooie houten plafonds en authentieke stud-balken vormen hét decor voor een trouwlocatie met karakter. Door deze rustieke style door te trekken in je interieur maak je van jouw bruiloft een weliswaar sprookje! Maak gebruik van houten elementen, veel lichtjes en kaarsen, mooie bloemen en linnen. Zo creëer je een stoere, maar super romantische setting.

 

Food

Een schuur leent zich ook perfect voor goed eten. Denk aan een heerlijke luxe BBQ of verschillende foodtrucks die over het gehele terrein verspreid staan. Zo kan je helemaal zelf de gerechten bepalen die je gasten voorgeschoteld krijgen, waardoor jullie bruiloft nog persoonlijker wordt. Denk bijvoorbeeld ook aan een toffe cocktailbar met jullie favoriete drankjes; zeker weten dat het een succes zal zijn!

 

Buitenland

In Nederland zijn er gelukkig een paar hele mooie schuren te vinden in voornamelijk Utrecht, Gelderland, Overijssel, Limburg en Brabant om je bruiloft in te organiseren. Maar wil je een ruimer aanbod, dan kun je het beste in het buitenland opzoek gaan, en dat hoeft niet direct heel ver weg te zijn! In België zijn namelijk erg veel bijzondere locaties en rustieke boerderijen te vinden. Wil je voor het echte werk gaan? Denk dan aan een schuurbruiloft in Noorwegen! Hier staan prachtige rood gekleurde houten schuren en kerkjes die echt een ‘wow-factor’ geven.

Wil je samen sparren over het vinden van jullie perfecte trouwlocatie? Neem dan contact met ons op!

DEEL DIT VERHAAL
COMMENTAAR
EEN OPMERKING TOEVOEGEN