Stel een vraag

Trouwen in het buitenland: voor- en nadelen, kosten & tips!

juli 4, 2021

Trouwen in het buitenland: voor- en nadelen, kosten & tips!

Dromen jullie van een bruiloft in het buitenland? Team Chloe Crouch Events is gespecialiseerd in het organiseren van bruiloften in binnen- en buitenland. Juist in het buitenland kan de hulp van een professionele weddingplanner essentieel zijn, omdat er in land weer andere regels gelden omtrent de huwelijksvoltrekking. In deze blog vertellen we wat er allemaal bij een buitenlandse bruiloft komt kijken en waar wij jullie kunnen ontzorgen! 

Wettelijke of ceremoniële bruiloft in het buitenland

Niet in alle landen is het mogelijk om voor de wet te trouwen, in sommige landen kun je alleen een ceremoniële bruiloft vieren. In Frankrijk moet je bijvoorbeeld toestemming vragen aan de burgemeester als je voor de wet wil trouwen. Gelukkig hoeven jullie je daar als bruidspaar geen zorgen over te maken als jullie gebruik maken van onze weddingplanner in Amsterdam. Team Chloe Crouch Events zoekt alles tot in de puntjes uit en regelt alle papieren en benodigde zaken, zodat jullie een droombruiloft kunnen beleven in het land van jullie keuze. 

Voor- en nadelen van trouwen in het buitenland

Een buitenlandse bruiloft is voor velen een sprookje, maar eerlijk is eerlijk: er kleven voor- én nadelen aan. Een nadeel is dat het veel meer regelwerk is, al is dat nadeel natuurlijk te verwaarlozen als je zo’n geweldige weddingplanner en ceremoniemeester hebt zoals Chloe Crouch Events! Een groot voordeel is dat jullie gegarandeerd een unieke, onvergetelijke bruiloft zullen beleven met een adembenemend decor dat je in Nederland niet snel vindt. 

Kosten buitenlandse bruiloft

Dit verrast veel bruidsparen: trouwen in het buitenland hoeft niet duurder te zijn dan trouwen in Nederland. Een buitenlandse bruiloft betekent bijvoorbeeld vaak ook een intieme bruiloft. Minder gasten, dus minder kosten. Het eten en drinken is in het buitenland vaak veel goedkoper. Aan vliegtickets/reiskosten zijn jullie dan wel weer meer geld kwijt. Afhankelijk van de grootte van de bruiloft, kunnen de kosten ongeveer gelijk liggen met een Nederlandse bruiloft. Chloe Crouch Events houdt jullie budget nauwkeurig in de gaten en kan voor elke bruiloft budget een unieke beleving neerzetten. 

 

Meer weten over jullie bruiloft in het buitenland? Neem contact op met Chloe Crouch Events!

DEEL DIT VERHAAL
COMMENTAAR
EEN OPMERKING TOEVOEGEN