Stel een vraag

Welk thema past bij jullie (bruiloft)?

oktober 15, 2021

Het uitzoeken van een bruiloft thema kan een moeilijk puzzelstuk zijn voor de organisatie van jullie bruiloft. Willen jullie iets waanzinnig romantisch hebben of gaan jullie liever voor een fris en modern bruiloft thema? Chloe Crouch Events helpt je hier graag bij! Om jullie een handje te helpen hebben wij de leukste thema’s op een rijtje gezet in dit blog. Zie deze thema’s als inspiratie, want het belangrijkste is natuurlijk dat het thema bij jullie past en je zelf de keuzes kan maken die je wilt.

 

Bohemian

Bohemian is een zorgeloos en firs thema dat toch vooral doet denken aan een bloemenkrans in het haar en een losse jurk. Houd de decoraties voor dit bruiloft thema elegant, met oosterse tapijten langs het pad en decoratieve kussens. Laat de hoge hakken maar thuis, wellicht dat stoere laarzen hier veel beter volstaan!

 

Festival

Steeds meer koppels houden van een festival bruiloft, veel ervan vieren het een heel weekend lang met gasten die kamperen op het festivalterrein. Van livemuziek tot toffe foodtrucks; een festivalthema zorgt ervoor dat jullie in staat zijn om jullie persoonlijkheid echt uit te drukken. Daarbij is het een ideaal thema als jullie gastenlijst erg groot is.

 

Tuinfeest

Als het weer het toelaat blijft buiten trouwen toch een van de mooiste dingen. Past dat in jullie planning en trouwen jullie in de zomer? Dan kan het bruiloft thema ‘tuinfeest’ interessant zijn. Voor de zekerheid kan je natuurlijk altijd een feesttent huren. Een lay-back wedding met alle buitenelementen die je kunt verwachten. Haal de lichtbolletjes er maar alvast bij!

 

Hemels

Is wat romantiek jullie niet vreemd en bestuderen jullie graag samen de sterrenhemel? Dan is het hemels bruiloft thema wat voor jullie. Laat de trouwjurk het ultieme hemelse gevoel kanaliseren en laat de lucht zich vullen met sterren. ‘The sky is the limit’ zullen we maar zeggen. Vul het thema creatief in met een op sterrenbeeld gebaseerd gastenboek en denk na over een afsluiting van de bruiloft met brandende sterretjes. Verder kan het zeker leuk zijn om de verschillende planeten binnen jullie bruiloft te betrekken.

 

Vintage

Haal je inspiratie uit de afgelopen decennia en kies voor een vintage bruiloft thema. Een van de makkelijkste manieren om de ‘vintage feel’ te krijgen is door te kijken naar dingen met een antieke uitstraling. Bijvoorbeeld iets met verweerde deuren of versleten houten stoelen. Dingen hoeven er met het vintage thema echt niet als nieuw uit te zien (liever niet zelfs).

Het leuke aan dit bruiloft thema is dat je sommige attributen gewoon bij je ouders op zolder kunt vinden!

 

Modern

In tegenstelling tot het thema ‘vintage’ is dit thema meer van deze eeuw. Voor een modern bruiloft thema moet je denken aan strakke lijnen, geometrische vormen en een minimale ontwerpstijl. Een modern thema kent vrijwel geen grenzen dus je kunt ermee doen wat je wilt. Kijk voor een modern bruiloft thema ook eens naar of de trouwjurk wel écht wit moet zijn, alles is hier namelijk in mogelijk. Ook decoraties van de locatie, zoals strakke stoelen, een coole structurele achtergrond en gedurfd kleurenschema zijn welkom.

 

Tropisch

Je hoeft echt niet (per sé) op het strand te trouwen om jullie bruiloft een tropische sfeer mee te geven. Wat je wel nodig hebt zijn veel palmbladeren, neonbloemen en een relaxte inrichting met verrukkelijke beach cocktail. Waan je met dit bruiloft thema op een tropisch eiland. Denk vooral ook niet dat een tropisch thema gelijk kitscherig zal zijn, je kunt de Hawaii slingers namelijk gewoon thuislaten.

 

Buitenlands

Gaan jullie trouwen in het buitenland? Dan is een thema keuze al snel gemaakt! Houd eer aan de tradities, eten en drinken, kleuren en muziek van het land waarin jullie de liefde vieren. Dit zal de sfeer tijdens jullie bruiloft nog meer versterken. Gaan jullie bijvoorbeeld in Italië trouwen? Kies dan voor een groene dresscode (staat voor rijkdom en geluk onder de Italianen), de bruidstaart pas aan te snijden aan het eind van de avond en om de gasten een klein doosje eetbare confetti (bomboniera) mee te geven!

Komen jullie er nog niet helemaal uit welk thema het nu moet gaan worden? Stuur ons dan hier een berichtje, want we denken graag met jullie mee!

DEEL DIT VERHAAL
COMMENTAAR
EEN OPMERKING TOEVOEGEN