Stel een vraag

ZO REGEL JE DE BESTE DJ VOOR JOUW TROUWFEEST!

december 20, 2021

Bij zo’n groot feest als jullie bruiloft hoort natuurlijk de beste muziek! Maar hoe zorg je er nu voor dat je zeker weet dat de DJ er een feest van gaat maken en dat de muziek die gedraaid wordt echt bij jullie (bruiloft) past? In dit blog vertellen we je de belangrijkste vragen die je moet stellen aan jullie toekomstige DJ, zodat je niet voor verassingen komt te staan, terwijl je los aan het gaan bent op de dansvloer!

 

Wat is jouw unieke style?

Dit is natuurlijk de eerste vraag die je de DJ die jullie op het oog hebben moet stellen. Zijn style bepaald namelijk al voor een groot deel de sfeer op jullie feest. Draait hij voornamelijk oude klassiekers, lollige feestmuziek of juist de nieuwste hits? Na dit duidelijk te hebben is het verstandig om van tevoren een voorbeeldje bij de DJ aan te vragen van z’n ‘mix transitions’. Dit zijn de overgangen tussen verschillende liedjes, waaruit je kan opmaken of dat je te maken hebt met een ervaren of beginnende DJ. Als de overgangen vloeiend in elkaar overlopen weet je in ieder geval al dat er geen akward momenten zullen ontstaan doordat er opeens een stilte ontstaat.

 

Om te checken of dat je met de juiste DJ aan tafel zit kan je aan hem vragen of dat hij te werk gaat via een playlist of improviseert. Een goede DJ voelt de sfeer van het feest aan en kan daar goed op inspelen! Raakt het feest een beetje in een sleur? Dan gooit hij een energiek nummer aan. Met een vooraf gemaakte playlist is dit niet mogelijk. Ook de vraag of dat hij verzoeknummertjes aanneemt kan tijdens dit gesprek niet ontbreken!

 

Tenslotte is het belangrijk om er achter te komen of dat de DJ ook een MC is. Pakt hij af en toe de microfoon om een aankondiging te doen of mensen aan te moedigen om te komen dansen? Of richt hij zich liever alleen op de muziek? Allemaal belangrijke vragen om de style van de DJ te bepalen!

 

Heb je bepaalde eisen of spullen nodig?

Oké, de style van de DJ is bepaald en past perfect in jullie plaatje, YES! Dan komen de wat meer praktische vragen aanbod. Neemt hij bijvoorbeeld zijn eigen apparatuur mee of moet dit door jullie geregeld worden? Is zijn apparatuur ook voor buiten bestendig en heeft hij een extra tafel nodig om zijn spullen op uit te stallen? Zorg ervan tevoren voor dat je weet wie waar voor verantwoordelijk is om misverstanden te voorkomen!

 

Ook het bepalen van de plek waar de DJ komt te staan moet je goed met elkaar afstemmen. Houd er rekening mee met waar je gasten binnenkomen, waar de dansvloer is en of dat de gehele ruimte via die plek voldoende geluidsdekking heeft. Daarbij kan het ook nog wel eens zo zijn dat DJ’s persoonlijke eisen hebben. Denk aan flesjes water, handdoeken of een warme maaltijd. Het komt ook wel eens voor dat een DJ iemand meeneemt (bijvoorbeeld zijn manager of chauffeur) of zich moet houden aan een strakke tijdsplanning. Bespreek dit ook goed met elkaar door voordat dé grote dag aanbreekt!

 

Hoe ga je met tegenslagen om?

Doordat jullie van tevoren goed met elkaar alle details hebben door besproken, zou je denken dat jullie avond niet meer mis kan gaan! Toch blijkt dat niet altijd het geval en gaan er dingen niet zoals je had gehoopt. Hoe speelt de DJ daarop in? Wat als een speaker het opeens niet meer doet of een drankje over de DJ-boot heen valt? Om zulke gevalletjes tot een goed einde te brengen is het verstandig om alle (of in ieder geval de meeste) mogelijke risico’s in te dekken door een plan B te hebben. Zorg er ook voor dat je DJ een telefoon nummer toegestuurd krijgt die hij kan bellen zodra er iets mis gaat. Niemand wil immers op z’n trouwdag zonder muziek zitten toch? Plan daarom vooruit, waardoor hopelijk een plan B geen eens nodig zal zijn!

 

We hopen dat jullie zoektocht naar de perfecte DJ iets soepeler verloopt door deze tips en dat jullie trouwfeest fantastisch gaat zijn! Wil je samen sparren over het vinden van een geschikte DJ? Neem dan contact op!

DEEL DIT VERHAAL
COMMENTAAR
EEN OPMERKING TOEVOEGEN