Stel een vraag

Zo vind je dé perfecte trouwlocatie!

november 4, 2021

Er zijn zó veel mooie trouwlocaties in Nederland en in het buitenland, waardoor wij het ons goed kunnen voorstellen dat het erg lastig is om de juiste keuze te maken! Daarom geven wij je in dit blog een aantal tips, waardoor de zoektocht naar de perfecte trouwlocatie hopelijk een beetje makkelijker wordt!

 

Plaats

Willen jullie in de buurt van jullie eigen woonplaats trouwen of misschien wel jullie koffers pakken om het ja-woord in het buitenland tegen elkaar te zeggen? Nadat jullie hier een keuze in hebben gemaakt, kan de zoektocht beginnen! Zorg ervoor dat de zoekparameter niet te groot is zodra er heel veel keus is in de locatiewensen die jullie hebben. Dit zorgt ervoor dat het aanbod van trouwlocaties overzichtelijk blijft.

 

Infrastructuur

Daarna is het belangrijk om naar de praktische zaken te kijken. Zo moet de locatie groot genoeg zijn om alle gasten te kunnen verwelkomen. Om de minimale oppervlakte uit te rekenen voor jullie bruiloft kan je de volgende maatstaven gebruiken:

  • Ceremonie:0,5 – 1m2 per persoon
  • Borrel/Receptie/Feest:0,5 – 1m2 per persoon (afhankelijk van of je zitgelegenheid wilt creëren, of er nog een bar staat of een podium, dan moet je die m2 erbij optellen)
  • Diner (sit down):1,5 – 2 m2 per persoon
    Per 100 man is het handig om 1 bar te hebben, dus bij 200 man, 2 drankuitgiftepunten etc.

Daarbij moet je rekening houden met de bereikbaarheid voor o.a. oudere gasten, gasten met een handicap en kinderen in kinderwagens. Sommige locaties zijn voor deze gasten moeilijk of niet te bereiken. Daarnaast is het handig om de gaste neen plattegrond met de route toe te sturen zodat niemand gedurende de dag verdwaalt. Ook moet je niet de set-up van bijvoorbeeld de DJ-booth of ander meubilair vergeten in je berekening.

 

Voorzieningen

Vervolgens kunnen jullie de locaties die naar boven zijn gekomen gaan filteren aan de hand van jullie eigen wensen. Maak een lijstje met de belangrijkste voorzieningen die dé perfecte trouwlocatie moet hebben. Denk aan de catering, tuinen of buitenplaatsen en alternatieven voor slecht weer. Ook is de exclusiviteit van de trouwlocatie goed om na te vragen. In Nederland is het helaas meer een uitzondering dan een regel, dat je de locatie geheel tot je eigen beschikking hebt. Sommige locaties hebben zelfs meerdere bruiloften op één dag.

Koppelen jullie een thema of bepaalde stijl aan jullie bruiloft? Houd dit dan ook in je achterhoofd tijdens het zoeken naar de trouwlocatie. Een festivalbruiloft is toch anders zodra je trouwt in een klassiek kasteel…

 

Extra’s

Hopelijk hebben jullie nog maar een klein aantal trouwlocaties over na bovenstaande punten afgevinkt te hebben. Om de juiste keuzen te maken uit jullie selectie kun je iets specifieker zijn. Vraag bijvoorbeeld na of dat je de drank kunt afkopen en opnemen in de totaalprijs en wat daarvoor precies de voorwaarden zijn, hoe het zit met de muziek en licht, wat de parkeermogelijkheden zijn en of dat je gasten (in de buurt) kunnen overnachten. Ook is het in deze tijd van hals over kop moeten annuleren (wegens corona) een must om een annuleringsverzekering af te kunnen sluiten. Check dit na bij de locatie, zodat je in elk geval niet te veel geld verliest.

Mocht je het moeilijk vinden om zelf jullie droomlocatie te vinden? Vraag dan of dat jullie je weddingplanner mee mogen nemen. Een professionele weddingplanner heeft genoeg ervaring en kennis om te kunnen bepalen of dat dit de plek is voor de mooiste dag van jullie leven! Heb je vragen over het vinden van de perfecte trouwlocatie? Neem dan contact met ons op!

DEEL DIT VERHAAL
COMMENTAAR
EEN OPMERKING TOEVOEGEN